Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållat bondbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det doftar nybakat! Skållning och kvarg håller brödet saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke. Koka upp vattnet, häll det över och rör om.
  2. Ställ bunken i kallt vatten. Rör om då och då och kyl till 37°, ca 40 min. Tillsätt jäst, kvarg, smör, salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Dela degen i två delar och forma till limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 30 min.
  5. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda 35–40 min.
  6. Låt bröden svalna på galler.
  7. Blir 2 bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Biokemisten 28 januari 2012

    Detta var ett mycket gott bröd! Kommer definitivt baka det igen.

  • MrsC 29 januari 2012

    Det var roligt att höra :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.