Det doftar nybakat! Skållning och kvarg håller brödet saftigt.
Instruktioner
- Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke.
Koka upp vattnet, häll det över och rör om.
- Ställ bunken i kallt vatten.
Rör om då och då och kyl till 37°, ca 40 min.
Tillsätt jäst, kvarg, smör, salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 min.
- Sätt ugnen på 250°.
- Dela degen i två delar och forma till limpor.
Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa ca 30 min.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda 35–40 min.
- Låt bröden svalna på galler.
- Blir 2 bröd.
Publicerat den
2 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var ett mycket gott bröd! Kommer definitivt baka det igen.
Det var roligt att höra :-D