Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållat potatisbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett bröd med mycket fibrer som är bra för magen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med skållningen.
  2. Häll mjöl och salt i en matberedares skål, häll över det kokande vattnet och blanda. Låt stå 5-10 minuter.
  3. Häll på det kalla vattnet, kör några tag så att det blandas, känn att blandningen är fingervarm, 37 grader. Smula jästen över.
  4. Häll i dinkelmjöl, vetemjöl (spara ca 1 dl), potatis och brödkrydda. Bearbeta degen ca 4 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl till en smidig deg som släpper bunkens kanter.
  5. Låt jäsa under lock eller bakduk ca 30 minuter till degen fått ungefär dubbel storlek.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar, knåda igenom och forma till bollar. Lägg i lätt mjölade korgar.
  7. Jäs under bakduk 30 minuter.
  8. Värm ugnen till 250 grader.
  9. Vill du ha en frasig yta på brödet ska du hälla kallt vatten i en ugnspanna och sätta den längst ned i den kalla ugnen.
  10. Stjälp försiktigt upp de båda bröden ur korgarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla bröden och garnera med valfria frön.
  11. Sätt in plåten långt ner i ugnen. Behåll den höga värmen 5 minuter. Sänk sedan till 200 grader, fortsätt grädda 40-45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.