Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett gott och saftigt bröd med mjuk skorpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Skållning: Mät upp kli och kross. Koka upp vattnet och häll över kli/krossblandningen.
  3. Efter skållningen, smält margarin i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke eller som jag i matberedare. Rör ut jästen med degspadet.
  4. Tillsätt det skållade, salt, sirap eller honung och mjölet lite i taget. Spara alltid lite av mjölet för utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs under bakduk 45-60 min.
  5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Baka ut den till två ovala limpor. Lägg limporna på en bakplåtsklädd plåt eller i smorda formar (1½ l). Jäs under bakduk 30-40 min.
  6. Pensla bröden med vatten och strö på lite vetekli eller havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Allt beror ju på ugnen, så kolla, kolla. Låt limporna kallna på galler under bakduk.

Kommentarer (1)

  • Maahl 22 april 2009

    Saftigt och gott. Jag har bakat brödet två gånger nu och kommer baka det igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.