Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skansens julpepparkakor

 
Skansens julpepparkakor Skansens julpepparkakor
  • Serverar: 160 portioner
Skriv ut

Goda pepparkakor med mjuk smak, utan kanel. Smidig och lättbakad deg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp sirapen och häll den över sockret och matfettet. Rör tills massan är kall. Tillsätt ägg och kryddor. Lös bikarbonatet i lite kallt vatten och tillsätt detta. Rör i större delen av mjölet. Arbeta ihop degen. Låt den vila över natten.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Akta så degen inte blir för torr och faller isär. Ta ut figurer med mått, tex bockar, grisar, hjärtan eller andra mer fantasifulla som kaniner, katter mm.
  3. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, 200grader eller 175 grader i varmluftsugn.
  4. Om man vill kan man dekorera pepparkakorna med kristyr i olika färger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.