Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk äggakaga

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skånes nationalrätt som passar bäst till hårt kroppsarbetande människor eftersom den är mycket mättande och ganska fet, men någon gång ibland kan man ju unna sig en "redi kaaaga"!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt mjölet och lite av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken och tillsätt salt och socker. Häll smeten i en varm omelettpanna med flott eller smör i. Stick försiktigt med en stekspade i smeten så att ny smet kommer mot botten. Då stelnar den jämnare. När kakan börjat stelna vänds den med hjälp av ett lock och gräddas på andra sidan. Servera med stekt (rökt helst) fläsk och lingon. Om du vill vara lite nyttigare kan du även servera råkost till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.