Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk äggakaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Påminner om en blandning av pannkaka/omelett.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa i hop hälften av mjölken med vetemjölet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa till en jämn, slät smet. Fräs lite smör i stekpannan. Häll i äggsmeten när smöret är gyllenbrunt. Sänk värmen och grädda på medelstark värme. Stick försiktigt med en gaffel tills smeten stannat helt. Själp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida med i stekpannan igen. Grädda på andra sidan tills den också fått färg. Servera äggakakan med stekt fläsk eller bacon, lingonsylt och strimlad vitkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.