Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk äggakaka med knaperstekt fläsk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker eller med äppelmos eller smörstekta äppelklyftor och knaperstekt fläsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör.
  2. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg.
  3. Vänd den sedan och stek den gyllenbrun på andra sidan.
  4. Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker och knaperstekt fläsk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Christina Wiman 12 februari 2018

    Äggakakan blev helt perfekt och var mycket god. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.