- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Till denna äppelkaka använder man farinstekt ströbröd och kavring. Kakan blir riktigt saftig och god!
Instruktioner
- Mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter farinsockret och knaperstek sedan.
- Skala, kärna ur och tärna äpplena grovt. Spara skal och kärnhus.
- Lägg skal och kärnhus i en kastrull med socker, äppeljuice och kanelstång. Låt koka tills det tjocknar och sila sidan bort skräpet.
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka de grovt tärnade äpplena i den silade lagen tills de mjuknar.
- Varva brödet med äpplekompotten i cirka 12x4 centimeter stora springformar och avsluta med hyvlat smör. Baka i ugn 175 grader i cirka 30 minuter.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar