Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk Kålsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mormor Bettys recept med frikadeller.

Ingredienser

Instruktioner

Frikadeller: Knäck ägget i en bunke. Tillsätt ströbröd som får svälla en stund. Blanda ner färsen med salt. Tillsätt ev. lite vatten för att få smeten smidig. Rulla färsen till små bullar och koka dem i vattnet tillsammans med kryddorna i 5 min. Ta upp frikadellerna. Soppan: Ansa vitkål, morot och potatis och skär dem i små bitar. Koka i 20 min. Lägg tillbaka frikadellerna i soppan. Smaka av med salt och strö ev. över klippt persilja. Servera med senap och grovt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EUW 8 maj 2023

    vad i hela helvete är detta dina fotokunskaper är till och med bättre än din mat och dom SÖG.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.