Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk Potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite skillnad mot stuvad potatis (som är jättegott, men kan bli lite maffigt ibland) Principen är väl densamma med inte tillagningssättet. Och varför den heter skånsk har jag ingen aning om...

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn potatis och lök i omgångar så att det får lite färg. Smaksätt med salt och peppar. Häll på ca hälften av mjölken. Koka potatisen sakta under lock tillsden blir mjuk,späd med mer mjölk eftersom. Skaka kastrullen försiktigt så det inte bränner fast i botten (teflon!!). Ta av innan den blir mosig, mjuk räcker. Smaksätt med soja och persilja. Jag har ätit detta som det är, men är övertygad om att det är gott till det mesta. Lax, köttbullar, prinskorv, pannbiff, kött mm mm

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.