Skånsk blir potatisen när den tärnas och stuvas med grädde eller mjölk. Några vill ha med en skvätt köttbuljong, andra inte. Det som skiljer den skånska potatisen från vanlig stuvad är att det inte ska finnas vetemjöl med.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Åt detta redan samma dag som receptet skrevs. Det var mycket gott med stekta isterband till.
Hej! Lagade skånsk potatis och isterband i förrgår och bjöd min dotter med familj. Jag gjorde 2 stekpannor med denna skånska potatis, den ena enligt ditt recept och den andra oxå enl ditt recept, men i den andra lade jag till 1 matsked vanlig svensk senap. Och båda blev jättegoda. Mina små barnbarn, 10 mån och 4 år åt som "hästar", de hade inte ätit vare sej denna typen av potatisrätt eller isterband förut, de tyckte verkligen att det var gott och det tyckte vi vuxna oxå. Detta skall jag göra om igen!
Återigen SUPER