Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk potatis

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skånsk blir potatisen när den tärnas och stuvas med grädde eller mjölk. Några vill ha med en skvätt köttbuljong, andra inte. Det som skiljer den skånska potatisen från vanlig stuvad är att det inte ska finnas vetemjöl med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Stek potatis och lök gyllene i smör.
  2. Tillsätt grädde och mjölk. Rör ner köttbuljongen och låt puttra ihop. Koka potatisen mjuk på svag värme. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera till Isterband eller annan korv du tycker om.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • zonale 15 oktober 2008

    Åt detta redan samma dag som receptet skrevs. Det var mycket gott med stekta isterband till.

  • UllaC 18 oktober 2008

    Hej! Lagade skånsk potatis och isterband i förrgår och bjöd min dotter med familj. Jag gjorde 2 stekpannor med denna skånska potatis, den ena enligt ditt recept och den andra oxå enl ditt recept, men i den andra lade jag till 1 matsked vanlig svensk senap. Och båda blev jättegoda. Mina små barnbarn, 10 mån och 4 år åt som "hästar", de hade inte ätit vare sej denna typen av potatisrätt eller isterband förut, de tyckte verkligen att det var gott och det tyckte vi vuxna oxå. Detta skall jag göra om igen!

  • Garposkennel 29 oktober 2012

    Återigen SUPER

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.