Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk rotfruktssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Skölj och strimla purjolöken i avlånga strimlor. Fräs rotfrukterna och purjolöken i smör några minuter.
  2. Späd med buljongen och koka på svag värme under lock i ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Tillsätt persilja och timjan. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och vispa ned redningen och resten av mjölken i soppan.
  4. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.