Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk senapsgurka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Passa på när gurkan är billig och gör en stor sats. Gurkan är hållbar om den bara får stå svalt. Gott tillbehör till söndagssteken...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta gurkorna väl. Skär de i skivor. Lägg dem i kruka eller glasburk med senapskorn och dillkronor mellan varven.
  2. Blanda till inläggningslagen kall och rör tills sockret och saltet har smält. Häll den sedan över gurkorna. Tillslut och ställ burkarna svalt.
  3. Efter ungefär 3 veckor är gurkan klart att ätas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Geronimo 14 oktober 2008

    Vad är Skånska senapskorn Jag har bara hört Svarta aller vita seenapskorn, en del kallar dom ´vita´för gula, -men skånska?Har Jag inte hört.

  • MrsC 14 oktober 2008

    Skånska senapskorn = importerade gula senapskorn från Skåne ;-). Har du inte det så går det bra att använda gula senapskorn :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.