Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånska bacongratinerade kotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på goda kotletter med god topping...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär små snitt i fettkanten på kotletterna. Gnid in dem med timjan och bryn i smör i stekpanna, ca 2 minuter per sida. Salta lätt och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  3. Stek löken mjuk, tillsätt de skurna baconbitarna och bryn det.
  4. Bred först senap på kotletterna och fördela sedan lök och baconröran ovanpå.
  5. Strö osten överst. Koka ur stekpannan med köttbuljong och häll mellan kotletterna.
  6. Gratinera i ugn ca 10 - 15 minuter tills rätten får fin gulbrun färg och kotletterna är genomstekta.
  7. Servera med potatismos och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.