Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånska havrekakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Spröda ganska stora klickkakor med fin havresmak. Degen blandas bekvämt i den kastrull som smöret smälts i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att värma ugnen till 200 grader. Smält smöret eller margarinet i en stor kastrull (3-liters blir lagom). Lyft bort kastrullen från värmen och låt smöret svalna 5-10 minuter. Blanda sedan i socker och havregryn. Rör om. Blanda vetemjölet väl med bikarbonat och rör ner detta allra sist.
  2. Klicka ut smeten ganska glest på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem gärna kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.