Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånskt lantbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ingenting går upp mot hembakat bröd. Det här lantbrödet blir saftigt av havregryn och passar både till smörgås, soppa och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt filmjölken. Värm till 37°. Smula ned jästen i en bunke och lös upp den med litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, farin, honung, salt, ägg, havregryn, rågsikt och vetemjöl, litet i taget. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över litet mjöl och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord tills den är smidig och elastisk. Dela degen i 2 delar, forma två bröd av den och lägg dem på smord plåt. Jäs bröden ca 30 minuter.
  3. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 175° 30 - 35 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Cassiopeya 18 februari 2011

    Har precis ätit två skivor av detta goda bröd! Lätt att göra, gott att äta, just som det ska va :) 5 p från mig!

  • Cassiopeya 22 februari 2011

    Hoppas det är okej att jag lägger upp en bild på det goda brödet :D

  • Wombat04 22 februari 2011

    Tack Cassi, självklart är det det! Själv begriper jag mig ju inte på det där med bildöverföring än! :-D Bella

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.