Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skav med grönkål, timjan och lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu är det dags för grönkålstider och varför inte låta denna nyttiga och vitaminrika kål förgylla en god skavgryta som du snabbt svänger ihop?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina lingonen. Skär skaven i strimlor medan den är frusen. Stek skaven i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken. Hacka timjanen. Lägg ner löken, grönkålen och timjanen i grytan och fortsätt att steka några minuter.
  2. Vispa ihop majsstärkelsen med mjölken, grädden och sojan. Sänk värmen, tillsätt mjölkblandningen under omrörning och låt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Strö över lingonen och servera skaven med kokt potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.