Förbered tillbehören, det vill säga duchessemos, bearnaisesås och champinjonstuvning. Koka sparris och skala räkor.
Dubbelvik sjötungsfiléerna och doppa dem först i mjöl och sedan skirat smör. Panera ovansidan i färskrivet vitt bröd (fransk brödpanering kallad mie de pain). Stek fiskens undersida (den som inte är panerad) i smör. Lyft över till ugnsfast serveringsfat. Lägg inte för tätt utan sprid ut fisken så det finns plats för kommande garnityr. Spritsa duchessemos intill varje filé. Placera en liten, snittad tomat intill. Gratinera fatet i het ugn till dess brödpaneringen på fisken och duchessen fått vacker färg.
Fritera persilja ett par sekunder i het olja. Ta upp, salta lätt och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg lite champinjonstuvning vid varje fisk. Arrangera sparris och räkor samt toppa med ytterst lite bearnaisesås, tunna skivor tryffel samt friterad persilja. Resterande bearnaisesås bjud separat.