Vilken festmåltid! En matig och smakrik paj som passar utmärkt till en god grönsallad. Låt gärna pajen svalna helt och servera den skuren i portionsbitar.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Arbeta ihop mjöl, salt, sesamfrön, smör och vatten till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
- Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen, degen ska gå upp en bit längs kanten. Ställ pajskalet kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det 10 minuter. Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk sedan temperaturen till 200 grader.
- Gör fyllningen:
Tärna potatis och skinka. Lägg bitarna i det förgräddade pajskalet. Smula ädelosten över skinkan och potatisen.
- Gör äggstanningen:
Rör ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen ca 30 minuter.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar