Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och ädelostpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vilken festmåltid! En matig och smakrik paj som passar utmärkt till en god grönsallad. Låt gärna pajen svalna helt och servera den skuren i portionsbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Arbeta ihop mjöl, salt, sesamfrön, smör och vatten till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen, degen ska gå upp en bit längs kanten. Ställ pajskalet kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det 10 minuter. Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk sedan temperaturen till 200 grader.
  4. Gör fyllningen: Tärna potatis och skinka. Lägg bitarna i det förgräddade pajskalet. Smula ädelosten över skinkan och potatisen.
  5. Gör äggstanningen: Rör ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.