Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och broccolipaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott med skinka och broccoli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna för degen i bunke tills den har blivit fast och utan sprickor. Pressa sen ut den i en smord form (kakform funkade bäst för oss).
  2. Fyllning: Stek skinkan tills den fått lite färg sen lägg i den hackade röda och gula löken och låt den "svettas" lite. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
  3. Lägg i den frysta broccolin och låt den tina upp i stekpannan. Lägg därefter i de skivade färska champinjonerna
  4. När det har fått stått och gottat till sig i ungefär 10 minuter så slå på crème fraichen, blanda ner det ordentligt och låt det puttra i 10 minuter till.
  5. Slå sen över hela röran i den ugnsfasta formen. Strö över riven ost tills du skäms.
  6. In i ugnen på 250 grader i 15 minuter.
  7. Serveras med en frisk sallad.
  8. Pajen kommer att vara lös inuti, men det är meningen. Om ni använder en kakform så lägg lite bakplåtspapper under.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Saaraa-a 24 februari 2012

    Jättegod! Gjorde den med vegetarisk bacon och det blev riktigt smarrigt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.