Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och champinjonpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept sen mina vuxna barn var små, men det har alltid hängt med och gillats

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 20 cm i diameter. Nagga botten och låt pajen stå kallt i 30 min.
  2. Pensla kanten med det uppvispade ägget och förgrädda pajen i 200* 8-10 min. (spara resten av ägget och använd i fyllningen).
  3. Fyllningen: Champinjonerna och skinkan hackas och läggs i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten.
  4. Vispa samman gräddfil, ägget + resten av ägget från penslingen, salt och peppar. Häll detta över den rivna osten i pajen.
  5. Grädda i 200* ca 25 min. tills fyllningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.