Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och grönsaksgratäng

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Under den gyllenbruna ytan gömmer sig saftiga grönsaker och skinka. En smakrik rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär fänkålen, broccolin i mindre bitar. Putsa och hacka svamp och purjolök. Tärna skinkan. Hetta upp olja i en panna.
  2. Blanda i alla grönsaker och skinkan. Fräs i ca 5 min under ständig omrörning. Låt sedan puttra i 10 min under lock. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda under tiden mjölk och ägg. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Fyll en smord ugnsfast form med grönsakerna. Häll över äggblandningen. Strö över ost och gratinera på nedersta falsen i ugnen, ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.