Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och mozzarellarulle

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Matig och god brödrulle fylld med mozzarella, tomat, skinka och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, olja och dinkelmjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Skär mozzarellan och tomaterna i skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem och skinkskivorna omlott i en lång rad i mitten på rektangeln. Lägg på basilikablad.
  3. Vik ena degsidan över fyllningen. Skär flikar, ca 2 cm breda i den andra degsidan och lägg upp dem runt rullen och fäst på undersidan så att flikarna skapar ett mönster upptill. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 230 grader.
  5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt det svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.