Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och örtfyllda tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Man kan enkelt byta ut den kokta skinkan mot strimlad kassler eller hamburgerkött

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av ett lock och gröp ur tomatmassan ur tomaten.
  2. Ställ dem i en ugnssäker form. Skölj champinjonerna och hacka dem grovt. Skala och hacka löken fint.
  3. Strimla skinkan. Skär hälften av osten i tärningar.
  4. Värm oljan i en kastrull. Fräs svamp och lök några min. Tillsätt ärter och rör ner créme fraiche. Låt blandningen småputtra ytterligare några min.
  5. Tillsätt skinkan, osten och hackad gräslök. Spar lite gräslök till garnering. Salta och peppra.
  6. Fyll tomaterna med massan. Dela resten av osten i 4 skivor och lägg dessa på tomaterna.
  7. Gratinera rätten i 225C, 10-12 min. Strö på lite gräslök eller dekorera med persilja.
  8. Servera med röd och blandad sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.