Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och ostfyllda järpar i ugnen (Polpette al prociutto e formaggio)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Efter mycket om och men fick jag tag på receptet. Bjöd på dem i helgen till goda vänner och fick mycket beröm av alla. Lätta att göra, jag bjöd på en potatisgratäng med lite vitlök i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º
  2. I en bunke lägger man i köttfärs, ägg, hackad persilja, mjölk, riven parmesan, ströbröd, salt och peppar, försiktig med salt då både skinka och ost är salta. Blanda allt noga och låt vila i ca 10 minuter, så att smakerna gifter sig med varandra.
  3. Forma färsen till inte för stora köttbullar och lägg i mitten på varje bulle, lite skinka och liten bit ost, stäng till dem och forma dem till ovala bullar. Doppa dem först i vispad ägg, sen i ströbröd. Låt vila i ca 20 minuter.
  4. Lägg järparna i en välsmord ugnsform. Sätt in dem i varm ugn i ca 15-20 minuter, tills de är genomstekta. Serveras med en god potatisgratäng och grönsaker till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.