Instruktioner
Börja med att lösa upp buljongtärningen i kokande vatten.
Slå upp ströbröd och alla kryddorna i en bunke. Slå på buljongen och ägget. Rör om och ta ev mer vatten om smeten blir för hård. Ska vara fast men inte torr.Tillsätt köttfärsen. Rör om ordentligt så att smeten blir ordentligt blandad.
Dela upp smeten i 10 klumpar.
Blöt en skärbräda eller diskbänk ordentligt med vatten där du kan lägga dina biffar i väntan på stekning.
Ta en klump och platta till så den ser ut som en hamburgare fast tunnare. Lägg en skinkskiva på och en ost skiva. Gör en till biff, lägg den ovanpå osten och nyp ihop kanterna runt om så det blir tätt. Gör 5 st.
Stek dom i margarin. Slå på vatten och en buljongtärning. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter. Servera med pressad potatis.