En riktigt god och mycket älskad klassiker serverad i långpanna. Festlig att bjuda på när man är många vid bordet och inte heller svår att göra. Passar fint till både vardag och fest! Servera den med en fräsch sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Finfördela smöret i mjölet och tillsätt sedan vattnet.
- Arbeta samman till en deg (går snabbt i matberedare) och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Hacka lökarna och stek den mjuk på svag värme i smör.
- Skär skinka eller kassler i tärningar och blanda den med löken och svampen. Låt allt fräsa några minuter.
- Kavla och tryck ut degen i en långpanna. Nagga botten och förgrädda skalet i 10 minuter.
- Bred ut fyllningen på pajskalet.
- Hacka persilja (spara ev. lite till garnering)
- Strö över timjan, riven ost och den hackade persiljan.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll överst.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
- (Garnera ev. med små fina bitar av persiljan).
- Servera direkt från långpannan med en sallad och gärna en öl.
Publicerat den
8 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar