Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och ostpaj för många

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En riktigt god och mycket älskad klassiker serverad i långpanna. Festlig att bjuda på när man är många vid bordet och inte heller svår att göra. Passar fint till både vardag och fest! Servera den med en fräsch sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt sedan vattnet.
  3. Arbeta samman till en deg (går snabbt i matberedare) och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Hacka lökarna och stek den mjuk på svag värme i smör.
  5. Skär skinka eller kassler i tärningar och blanda den med löken och svampen. Låt allt fräsa några minuter.
  6. Kavla och tryck ut degen i en långpanna. Nagga botten och förgrädda skalet i 10 minuter.
  7. Bred ut fyllningen på pajskalet.
  8. Hacka persilja (spara ev. lite till garnering)
  9. Strö över timjan, riven ost och den hackade persiljan.
  10. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll överst.
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
  12. (Garnera ev. med små fina bitar av persiljan).
  13. Servera direkt från långpannan med en sallad och gärna en öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.