Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink och purjolökspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Pajskalet behöver ej vila i kylskåp innan tillagning, detta är således en paj du snor ihop relativt fort. Snabbmat när den är som bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl med kesella och tryck ut i pajform, strö ut lite mjöl över degen under tiden du plattar ut den. Förgrädda därefter i ca 10 minuter i 200 grader.
  2. Under tiden pajskalet förgräddar finhackas/rivs skinka samt purjolök. Häll upp crème fraiche i en bunke, tillsätt ägg, ost och den grovmalda svartpepparn och rör tills du fått en jämn smet, vänd därefter ned den hackade skinkan och purjolöken.
  3. Tag ut pajskalet ur ugnen, fördela fyllningen jämnt i pajskalet. Garnera pajen med ett täcke av tomatskivor, ställ in i ugn och låt grädda tills osten blivit gyllenbrun, ca 20 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.