- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Pajskalet behöver ej vila i kylskåp innan tillagning, detta är således en paj du snor ihop relativt fort. Snabbmat när den är som bäst.
Instruktioner
- Blanda mjöl med kesella och tryck ut i pajform, strö ut lite mjöl över degen under tiden du plattar ut den. Förgrädda därefter i ca 10 minuter i 200 grader.
- Under tiden pajskalet förgräddar finhackas/rivs skinka samt purjolök. Häll upp crème fraiche i en bunke, tillsätt ägg, ost och den grovmalda svartpepparn och rör tills du fått en jämn smet, vänd därefter ned den hackade skinkan och purjolöken.
- Tag ut pajskalet ur ugnen, fördela fyllningen jämnt i pajskalet.
Garnera pajen med ett täcke av tomatskivor, ställ in i ugn och låt grädda tills osten blivit gyllenbrun, ca 20 minuter i 200 grader.
Publicerat den
23 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar