Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och rotsaksgratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En väldigt go o lättvindig gratäng. Gick hem även hos sambon o barna=)

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200grader. Smörj en ugnsfast form. 2. bèchamelsås: smält smöret i en kastrull. Vispa mjölet. Spä med mjölken efter hand och låt såsen koka i några minuter. Var försiktig med värmen så att inte smöret bryns eller mjölken bränner fast i botten på kastrullen. Krydda med salt, peppar och ev riven muskot. 3. skala potatis och morötter. Finstrimla rotsakerna. Strimla den rökta bogen. Lägg allt i ugnsformen. pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt salt, peppar och rosmarin. Blanda runt noga. 4. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten. Baka i nedre delen av ugnen i ca 40 min . 5. Servera med en sallad o bröd!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.