Längtar du efter något nytt? Prova denna lätt kryddade skinkschnitzel som tillagas i en delikat och smakrik vin- och lökconfit.
Instruktioner
- Skala och skiva löken tunt. Smält matfettet på medelvärme i en stor teflonstekpanna. Tillsätt löken till stekpannan och fräs den under omrörning i ca 5 minuter. Täck över med lock och låt fräsa ytterligare 5 minuter.
- Rör ner vin, vinäger, socker och ärter i stekpannan. Blanda väl och sjud upp. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Rör ner timjan.
- Skär skinkschnitzlarna i tunna strimlor. Blanda spiskummin, salt och paprikapulver i en skål och krydda köttet så jämnt som möjligt. Hetta upp oljan på medelvärme i en andra teflonstekpanna. Stek skinkan under omrörning i ca 5 minuter.
- Rör ner köttet i den varma lökblandningen och servera genast.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar