Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinka med rödlöksconfit

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Längtar du efter något nytt? Prova denna lätt kryddade skinkschnitzel som tillagas i en delikat och smakrik vin- och lökconfit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken tunt. Smält matfettet på medelvärme i en stor teflonstekpanna. Tillsätt löken till stekpannan och fräs den under omrörning i ca 5 minuter. Täck över med lock och låt fräsa ytterligare 5 minuter.
  2. Rör ner vin, vinäger, socker och ärter i stekpannan. Blanda väl och sjud upp. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Rör ner timjan.
  3. Skär skinkschnitzlarna i tunna strimlor. Blanda spiskummin, salt och paprikapulver i en skål och krydda köttet så jämnt som möjligt. Hetta upp oljan på medelvärme i en andra teflonstekpanna. Stek skinkan under omrörning i ca 5 minuter.
  4. Rör ner köttet i den varma lökblandningen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.