Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinka och broccolipaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och mycket god matpaj för vardag eller fest, dessutom lätt att göra laktosfri. (ost som lagrats 6 mån+ innehåller inte längre laktos. Anv laktosfria mjölkprodukter)

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min. Blanda ägg, mjölk, pepparrot, peppar och salt samt 1 dl av västerbottensosten i en bunke, koka upp broccolin (fryst) eller koka 5 min om den är färsk. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min och förbered under tiden fyllningen. Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå. Grädda 30-40 min i mitten av ungen på 225 C. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.