Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkbollar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept som jag hittade i en Allas Veckotidning för länge, länge sedan! Vi gjorde denna maträtt ofta när barnen var små och man köpte hel eller halv gris då blev det mycke fläskfärs i frysen. Barnen älskade det och gör det ännu!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka den gula löken fint och blanda med färs, salt och peppar. Dela färsen i ca 14-15 bitar rulla dem runda och platta ut dem lite, lägg en bit ädelost på varje bit, bädda in osten i färsen och rulla till en boll. Slå in varje boll i en skiva rökt skinka. Lägg bollarna med skinkskarvarna nedåt i en smord ungssäker form. Vispa ihop matlagningsgrädden med chilisåsen och slå det över bollarna. Grädda i ca 30-40 min i 225 graders ugn. Servera med en god pasta och kokt broccoli.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.