Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt på överbliven julskinka, går även med rökt skinka

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva palsternackorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Fördela skivorna i en smord ugnssäker form. Lägg skinkstrimlorna över. Skiva purjolöken fint. Skär svampen i mindre bitar. Fräs purjolök och svamp i smör några minuter. Salta och peppra. Lägg blandningen i formen. Vispa grädden. Rör i tomatpurén. Smaksätt med sambal oelek. Bred ut grädden i formen. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.