Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkgryta med ingefära och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiska smakkombinationer med äpple och ingefära, men här på nytt vis. En laktosfri rätt samt GI-vänlig och kalorisnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär köttet i strimlor, bryn strimlorna i 1 msk av oljan i en stekpanna. Ta upp och lägg strimlorna på ett fat.
  2. Skala och hacka löken, skala och skär moroten i skivor. Skölj, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Fräs löken i resten av oljan i en gryta. Tillsätt morotsskivorna och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Häll i Oaylt imat och solhavre och låt koka upp.
  3. Tillsätt äppelklyftorna. Smaka av med ignefära och socker. Tillsätt skinkstrimlorna, låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillaga sockerärterna enligt anvsining på förpackningen.
  4. Servera skinkgrytan med råris och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.