Klassiska smakkombinationer med äpple och ingefära, men här på nytt vis.
En laktosfri rätt samt GI-vänlig och kalorisnål.
Instruktioner
- Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skär köttet i strimlor, bryn strimlorna i 1 msk av oljan i en stekpanna. Ta upp och lägg strimlorna på ett fat.
- Skala och hacka löken, skala och skär moroten i skivor.
Skölj, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
Fräs löken i resten av oljan i en gryta.
Tillsätt morotsskivorna och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
Häll i Oaylt imat och solhavre och låt koka upp.
- Tillsätt äppelklyftorna. Smaka av med ignefära och socker.
Tillsätt skinkstrimlorna, låt koka under lock ca 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillaga sockerärterna enligt anvsining på förpackningen.
- Servera skinkgrytan med råris och sockerärter.
Publicerat den
21 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar