Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkgryta med linser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytan lagas på röda linser som har kort koktid. Om man heller vill ha gröna linser bör de tillsättas samtidigt med köttet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort allt synligt fett och skär köttet i centimetertjocka strimlor. Skölj och strimla purjolöken och sellerin. Skala och skiva moroten.
  2. Låt vattnet och buljongtärning koka upp upp i en kastrull. Lägg i köttet och grönsakerna. Låt alltasmmans koka på svag värme under lock 30 min.
  3. Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt grönsaks -eller tomatjuice, salt och peppar. Låt alltsammans koka ytterligare ca 10 min tills köttet blivit mört och linserna mjuka. Smaksätt ev mer

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.