Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkmousse med vingelé

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En riktig sommarrätt som ser imponerande ut och smakar vidunderligt. Den är enkel att laga och kan dessutom med fördel förberedas dagen innan. Se bara till att den står kallt fram till serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i tärningar och mal den eller kör den i matberedare. Blanda den med leverpastej och späd med grädde. Krydda.
  2. Lägg gelatinbladen i vatten 10 minuter, krama ur dem och smält dem över svag värme tillsammans med lite av buljongen. Späd med resten av buljongen och vatten, tillsätt vinet och låt blandningen kallna.
  3. Häll ca 1 dl av gelatinblandningen i en vattensköljd form, gärna en räfflad kransform, på 1½ liter. Ställ den kallt att stelna. Skala och skär avokadon i skivor och lägg dem i ett vackert mönster på gelét. Slå på ca 1 dl gelatinblandning.
  4. Häll resten av gelatinblandningen i skinkfärsen, blanda väl och klicka ner den i formen. Släta till ytan och ställ formen kallt minst 4 timmar eller till nästa dag.
  5. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp moussen på serveringsfat. Garnera med salladsblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.