- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En väldigt god skinkpaj jag komponerade ihop efter att ha ändrat på ett recept jag fick av en kompis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda ihop smör och mjöl till en deg. Tillsätt vattnet, och knåda ihop tills det blir en slät deg.
Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt minst 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen tills det har fått färg.
- Hacka löken och bryn den i stekpanna tills den har blivit genomskinlig. Hacka skinka och tomater i tärningar.
- Blanda ihop skinka, tomat och lök i en bunke
tillsätt crème bonjour cuisine och rör om. Tillsätt äggen och osten och rör om tills det blir en jämn blandning av ingredienserna.
Sätt fyllningen i pajskalet och strö på riven ost
- Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen tills pajen har fått färg.
- Servera med en sallad till,
Publicerat den
19 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums så gott detta var, vi satt och njööt varje tugga Halleluja moments i smaker Tackar och bockar för ett bra recept MVH Camilla
Ska den ätas kall eller varm?