En väldigt god rätt som "sköter sig själv" i ugnen.
Instruktioner
- Börja med steken:
Smörj steken runt om med lite drygt hälften av oljan.
Gnid in kryddorna i steken.
Häll resten av oljan i en ugnsäker form lägg i steken i formen.
Ugnstek i 175 grader i ca 1 timma.
- När hälften av tiden är kvar tills steken är klar är det lagom att börja med rotfruktspytten.
- Rotfruktspytt:
Blanda honung, olja, worcestershire sauce och tillsätt salt och vitpeppar.
Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora bitar.
Häll blandningen över rotfrukterna och blanda runt.
- Ställ in rotfrukterna i ugnen i 175 grader.
När rotfrukterna börjar bli mjuka tillsätts den strimlade purjolöken.
Gratinera tills rotfrukterna får en fin färg, vänd på rotfrukterna då och då under gratineringen.
- Såsen:
Häll skyn från köttet i en kastrull späd den med vattnet. Tillsätt kalvfond, grädden, svart vinbärsgelén och red av såsen med vetemjöl.
- Servera rätten med svart vinbärsgelé och en god sallad.
- Lycka till!
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott - dessutom gillar jag när man kan göra allt i ugnen samtidigt!!!