Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkwok med broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Massor av nudlar tillsammans med broccoli och strimlad skinka kommer att få hela familjen att rusa till matbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär schnitzlarna i strimlor. Ansa broccolin, skär av buketterna och strimla broccolins stjälk fint. Ansa vårlöken och skär den i 2 cm stora bitar. Lägg nudlarna i kokande vatten i ca 3 minuter. Ta upp nudlarna och låt dem rinna av.
  2. Lägg kött, soja, vitvinsvinäger, sesamolja och vitlök i en skål. Bllanda väl så att köttet hels täcks av marinaden. Täck över och ställ in i kylen 1 timma.
  3. Hetta upp 2 tsk jordnötsolja i en teflonwok eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den strimladde broccolistjälken och fräs under omrörning i ca en minut. Tillsätt sedan broccolibuketter och vårlök och fräs i ytterligare två minuter. Lägg upp alltsammans på en tallrik.
  4. Hetta upp resten av oljan. Tillsätt köttet och marinaden. Fräs upp under omrörning tills köttet ändrar färg, ca 3 minuter.
  5. Tillsätt buljong och nudlar till woken och sjud upp under omrörning. Sänk till låg värme och låt sjuda i 5 minuter. Blanda ner broccoliblandningen och låt allt bli varmt. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.