Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skivad fläskfilé med tomat och fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god och enkelt att göra. Gjorde själv detta med hemmagjort potatismos och en pepparsås, blev mycket, mycket gott. Prova och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén i ca 1 cm bitar och lägg i en ugnsform. Lägg bitarna råa i formen eller förstek bitarna innan du lägger dom i ugnsformen. Strö på salt och peppar, det går även bra med vitlökspeppar då det ger lite mer smak.
  2. Skär sedan tomater i skivor (tjocklek efter smak) så att de täcker fläskfilébitarna. Smula över fetaosten som ett täcke över kött och tomater. Häll sedan över lite olivolja och soya.
  3. Ställ in i ugnen, 200-225 grader i ca 25-30 minuter tills köttet fått önskad färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • princesstess 18 februari 2009

    ska fläskfilen vara rå när man lägger den i ugnsform, eller man ska steka den lite först?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.