Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skördeäppelkaka

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den godaste äppelkakan jag hittills testat! Äpplen, kanel, fudge och hasselnötter i en salig blandning :) Receptet är hämtat från tidningen "Baka" nr 4 2011 men jag har gjort några små ändringar från originalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med ca 22 cm i diameter, helst med löstagbar kant.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vänd därefter ner det smälta och rumstempererade smöret. Blanda de torra ingredienserna och äppeltärningarna och blanda noga ner detta i äggsmeten. Häll upp smeten i den smorda formen och grädda på nedersta falsen i ca 30 min.
  3. Under tiden som kakan gräddas kokas fudgen. Blanda ingredienserna till fudgen i en kastrull och koka upp dem, låt sjuda i ca 10 min.
  4. När kakan gräddats ca 30 min tas den ut och fudgen hälls över kakan och nötterna strös över. Grädda kakan ytterligare 5-10 min.
  5. Servera kakan med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer (8)

  • signezeider 24 september 2011

    Helt underbar! Hela familjen gillade den. Gjorde vaniljsås till och det smakade underbart. Var lite rädd att den skulle bli för söt med fudgen som glasyr men det var pricken över i. Mycket lättbakad och helt klart den godaste äppelkakan. Familjens nya favorit. Tack för receptet.

  • sim2fil 27 september 2011

    Vad roligt att höra! :)) En klar favorit här hemma också!

  • Leonard91 13 oktober 2011

    Jättegod kaka! Får helt klart toppbetyg av mig :D Den var väldigt god dagen efter bakning också. Tack för ett bra recept!

  • raggis6 14 oktober 2011

    Helt fantastisk, kommer göras många gånger!

  • sim2fil 15 oktober 2011

    Vad roligt att det är fler som gillar den :)

  • Ankan81 27 oktober 2011

    Helt suverän kaka!!!

  • raggis6 3 november 2011

    Den godaste äppelkakan jag ätit, bytte hasselnötterna mot valnötter. Suveränt gott! Det blir en ny till kommande helg! Tusen tack!

  • Baddy96 1 oktober 2012

    helt fantastiskt god kaka! Skippade grahamsmjölet och använde blandade nötter (valnötter, hasselnötter och mandel)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.