Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skojig pizza i långpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Alternativt kan man göra figurer efter det att pizzan bakats. Man kan också stansa ut ringar före gräddning. Recept på pizzasås finns under "Mina recept".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Jämför grundrecept. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Blanda och knåda i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
  2. Värm ugnen till 250°C.
  3. Pizza: Hacka skinkan. Smörj en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen och lägg den på ugnsplåten. Bred på pizzasås och strö skinka över. Riv rikligt med ost över.
  4. Figurer: Markera ringar på degen. Gör olika figurer av paprika, svamp, korv e t c, alltefter vad fantasin tillåter. Ringla lite olivolja över. Krydda.
  5. Grädda i ugn 10-20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig. Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.