Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skolbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gott alternativ till bullar, särskilt om man gillar vanilj och kokos...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunke. Smält smöret, blanda med mjölken och ljumma till 37ºC. Blanda i socker, kardemumma och mjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 40 min i bunken.
  2. Dela degen i 16 delar. Forma bullarna till avlånga plattor. Låt jäsa övertäckta i 20 min. Sätt ugnen på 225ºC. Tryck en fördjupning i de färdigjästa bullarna och fyll med marsankrämen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna. Blanda till glasyren genom att blanda lite vatten i florsockret. Bred glasyren runt fyllningen och doppa i kokos. Njut dem gärna ljumna. Kan frysas in oglaserade och glaseras efter upptining.

Kommentarer (1)

  • Lajtis 28 september 2010

    Väldigt goda och lätta att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.