Gott alternativ till bullar, särskilt om man gillar vanilj och kokos...
Instruktioner
- Smula jästen i degbunke. Smält smöret, blanda med mjölken och ljumma till 37ºC. Blanda i socker, kardemumma och mjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 40 min i bunken.
- Dela degen i 16 delar. Forma bullarna till avlånga plattor. Låt jäsa övertäckta i 20 min. Sätt ugnen på 225ºC.
Tryck en fördjupning i de färdigjästa bullarna och fyll med marsankrämen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna.
Blanda till glasyren genom att blanda lite vatten i florsockret. Bred glasyren runt fyllningen och doppa i kokos. Njut dem gärna ljumna.
Kan frysas in oglaserade och glaseras efter upptining.
Publicerat den
24 mars 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda och lätta att göra.