Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skolkökets rågkakor

 
Skriv ut

Lättbakat bröd, blir 4 kakor.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 225 grader Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, honung (sirap), kryddor och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lite och dela den i 4 delar. Forma dessa till runda bullar, som plattas ut till kakor, ca 17 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga dem och låt brödet jäsa i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt rågkakorna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.