Klassikern skomakarlåda har gett inspiration till den här rätten. Här har den lyxats till med kantareller. Ur Allt om Mat nr 18/08.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skär varje potatis i fyra klyftor och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Tryck till vitlöken så att skalet öppnas. Lägg allt på ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Strimla baconet tunt. Ansa kantarellerna, skölj och strimla purjolöken. Stek baconet i smör, tillsätt kantareller och stek tills all vätska är borta. Tillsätt purjolök precis på slutet.
- Stek biffarna i smör ca 3 minuter på varje sida. Häll på vatten och kalvfond. Låt koka ihop ett par minuter.
- Skiva/strimla köttet. Servera med buljong, svampfräs och potatis. Strö över gräslök.
Publicerat den
12 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar