Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skomakarbiff med kantareller och ugnsrostad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassikern skomakarlåda har gett inspiration till den här rätten. Här har den lyxats till med kantareller. Ur Allt om Mat nr 18/08.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär varje potatis i fyra klyftor och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Tryck till vitlöken så att skalet öppnas. Lägg allt på ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Strimla baconet tunt. Ansa kantarellerna, skölj och strimla purjolöken. Stek baconet i smör, tillsätt kantareller och stek tills all vätska är borta. Tillsätt purjolök precis på slutet.
  4. Stek biffarna i smör ca 3 minuter på varje sida. Häll på vatten och kalvfond. Låt koka ihop ett par minuter.
  5. Skiva/strimla köttet. Servera med buljong, svampfräs och potatis. Strö över gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.