Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skomakarlåda

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ta ut köttet ur kylskåpet så att det blir rumstempererat

Ingredienser

Instruktioner

  1. 400 g potatis ½ -1 dl mjölk 1 msk smör 1 paket á 140 g bacon 300 g utskuren biff ½ dl vatten ½ msk koncentrerad kalvfond salt nymald svartpeppar färsk persilja
  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Smält smöret, häll i mjölken och värm. Häll blandningen över moset vispa fluffigt. Smaka av med salt och peppar. Strimla bacon och fräs på strax över medelvärme, salta och peppra. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Stek sedan biffarna c:a 2-3 minuter per sida. Lyft upp dem och lägg på ett uppvärmt fat. Vispa ur pannan med vatten och kalvfond till en skysås. Red eventuellt med lite maizena utrört i kallt vatten. Servera biffarna ovanpå potatismoset och toppa med baconet och lite skysås. Garnera med färsk persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.