Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skomakarlåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skomakarelåda är en lustig svensk rätt bestående av en utskuren biff (skosulan) som ligger på en bädd av potatismos och överhälld med skuren gräslök och frästa baconstrimlor (pliggen).

Ingredienser

Instruktioner

Koka potatisen mjuk till moset. Skär bacon i strimlor och hacka gräslöken. Banka och putsa biffskivorna. Koka upp mjölken. Mosa potatisen och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fräs bacon och stek biffarna i smör. Fördela potatismoset i fyra ägglådor (porslin) eller på tallrikar. Lägg biffarna och bacon ovanpå. Strö över gräslöken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.