Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skorpor

 
Skriv ut

Knaprigt och gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm tills den blir fingervarm. Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken och blanda i salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl.
  2. Jäs övertäckt med bakduk tills degen blir dubbelt så stor.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Dela degen i fem delar på ett mjölat bakbord och rulla längder av dem. Dela sedan varje längd i 12-15 bitar. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i 30 minuter.
  5. Sätt in i ugnen i ungefär 7 minuter. Låt skorporna kallna något innan de skärs igenom på längden. Sätt in dem i ugnen igen på 175° i ungefär 10 minuter så de får lite mera färg. Torka dem sedan färdigt i ugnen på 75° i 60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.