Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skorpor med kaffebönor

 
Skriv ut

Himla gott om man vill ha kaffesmaken men kanske inte känner för en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker, råsocker och vaniljsocker krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
  3. Hacka sötmandlarna grovt stöt kaffebönorna i en mortel. Blanda mandeln och kaffebönorna med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.
  5. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  6. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter eller tills de är helt torra. Du kan även stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar till dess att dom torkat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.