Himla gott om man vill ha kaffesmaken men kanske inte känner för en kopp kaffe.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker, råsocker och vaniljsocker krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
- Hacka sötmandlarna grovt stöt kaffebönorna i en mortel.
Blanda mandeln och kaffebönorna med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter eller tills de är helt torra. Du kan även stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar till dess att dom torkat helt.
Publicerat den
14 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar