Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skorpor med kardemumma

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Riktiga favoriter. Passar utmärkt med rabarbermarmelad på.

Ingredienser

Instruktioner

Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Häll i det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och forma små runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler. Dela bullarna och lägg dem med snittytan uppåt på plåtar. Rosta skorporna ljusbruna i 200° i ca 10 minuter. Lägg alla skorporna på en långpanna och låt dem torka i 100° i minst 1 timme eller över natten (stäng då av värmen) med ugnens ventil öppen och ugnsluckan lite på glänt. Förvara skorporna i tät burk. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Amika 29 april 2009

    Jag har letat som en galning efter min mormors recept på skorpor, men utan resultat. Så hittar jag det här, online hos dig!! Ett exakt lika recept! :D Tack, tack, tack! Det känns som att jag fått en del av min mormor tillbaka! :)

  • jnorde 8 februari 2010

    Fantastiska skorpor!!

  • kilu 1 februari 2012

    Vilka goda skorpor! Ska göra dom för andra gången idag. Förra omgången gick åt med en väldig fart. Tack för ett jättebra recept.

  • Lotte 7 november 2021

    hur många bullar gör du av det här receptet?

  • Paulette Norrmyr 1 april 2022

    Undrar samma som Lotte. Hur många gram ska en "bulle" väga / antalet bullar (alltså innan man delar de) ? kan det va ca. 100 - 150 färdiga skorpor? Vore toppen om jag får antalet då jag har aldrig bakat skorpor förut o

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.